סיכום למידה

שיתוף האדם ומסירת מידע, ביקורים וחברה, מעקב שותף והתייעצות עם גורמים מטפלים

נוהל תאגידים – סעיפים 17-30​

דרישות נוהל תאגידים, מחייבות אותנו ויש בהן גם הרבה הגיון. הן מבוססות, בין השאר על ניסיון רב שנים של אפוטרופוסים מקצועיים, בארגונים שונים וגם כאן אצלנו במרכז.
בשבועות האחרונים, ראינו כיצד מתייחס נוהל תאגידים לכמה מעקרונות המפתח של שירות האפוטרופסות, שאותם אנחנו מיישמים כאן במרכז יום יום.
בסיכום זה, נשתף כמה מהתובנות והסיפורים שלכם, כי תמיד אפשר ללמוד עוד מניסיונם של אחרים, וגם ננסה לענות על חלק מהשאלות שהעליתם בעקבות הלמידה.

שיתוף האדם ומסירת מידע

שיתוף האדם בכל הנוגע לענייניו הכספיים ואופן הטיפול בו, הוא אחד מעקרונות המפתח של מקצוע האפוטרופסות. התפיסה כי האדם זכאי לקחת חלק פעיל בהחלטות מהותיות באה לידי ביטוי בהקשרים רבים, בדרישות נוהל תאגידים, בסלי הטיפול וכמובן גם בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. גם הניסיון שלנו במרכז מלמד, שגישה של שיתוף והכלה יכולה לתרום רבות להצלחת הטיפול, מאחר והיא מסייעת לביסוס יחסי האמון ומחזקת את עצמאותו של מקבל השירות ואת תחושת השליטה שלו בחייו.
עם זאת, לא אחת מתעוררת הדילמה, עד כמה צריך לשתף ואם בכלל. חלק ממקבלי השירות שלנו, מפאת מצבם הנפשי, אינם מסוגלים להבין או להתמודד עם המידע, ולעיתים גם עלולים להיות חשופים לניצול, אם מידע רגיש יהיה גלוי להם ולסביבתם.

הנה כמה דברים שאתם כתבתם על הדילמה הזו, ועל דרכי ההתמודדות שלכם עמה:

"השאלה וההתלבטות הזו עולה במהלך עבודתנו במקרים רבים. לרוב ההתלבטות עולה בתחילת המינוי, כשאנחנו עוד לא לגמרי מכירים את הדמויות ומאזן הכוחות. אני נוהגת להמתין, ללמוד את המקרה, להכיר היטב את הדמויות השונות המעורבות בטיפול במקבל השרות, אני מתייעצת עם גורמי הטיפול ורק לאחר מכן מחליטה כיצד עליי לפעול."
יעל חיים, סגנית מנהלת, מחוז צפון

 "התמודדתי עם מקרה של מקבלת שירות נפגעת נפש אשר התגוררה תקופה קצרה אצל "חברים" שלא היה ברור מה האינטרסים שלהם בקשר עמה. עם המעבר אליהם ביקשה ממני מס' פעמים שאעביר לה דוחות כספיים (על אף שהיינו ממונים כאפוטרופוס מס' שנים, זאת הייתה הפעם הראשונה שפנתה אלינו בבקשה זו). הייתה דילמה כיצד להעביר לה את המידע מבלי שתיפגע. הדילמה נפתרה לאחר שהיא אושפזה בבי"ח והדוחות הועברו אליה בשיתוף וליווי העו"ס בביה"ח."
עמית וייל, רכז שירות, מחוז צפון

"אח של מקבל שירות (אפוט' לרכוש בלבד) ביקש לקבל דוח תנועות מחשבונו במרכז.
במקרה כזה ודומים לו אני פונה למקבל השירות לקבלת אישור להעברת מידע. ככל וניתן לקבל מהאדם עצמו את האישור. במידה ולא- אני פונה לגורמים המטפלים (עו"ס, רופא, פסיכיאטר, צוות רפואי במוסד וכו)."
דלית לוי, רכזת שירות, מחוז ירושלים

"מקבל שירות שלי, מתמודד נפש, מתקיים מגמלת נכות בלבד ומתגורר בקהילה לבדו בדירה בשכירות סוציאלית. מדובר באדם שיוצר המון חובות ומעשן כבד, מוכר ריהוט ומוצרי חשמל שרוכשים עבורו ונותר בלי. בהתאם לתכנית התקציבית שלו אנחנו דואגים לתשלום כלל הוצאות אחזקת הבית ושכר הדירה ומעבירים לו דמי כלכלה שבועיים. הייתה תקופה קצרה בה הוא שהה בחלופת מאסר במרכז לבריאות הנפש והוצאותיו היו נמוכות מהרגיל ולכן נצברה לו מעט יתרה, כשהשתחרר ביקש לדעת יתרתו אצלנו והדבר היווה דילמה שכן ידענו שאם ידע שיתרתו גדלה זה יגרום לו לרצות לבזבז אותה עד תומה ללא הבנה, יחד עם זאת זכותו הייתה לדעת. הפתרון היה שתיאמנו פגישה משותפת עם מקבל השירות וגורמי הרווחה, אשר סייעו לנו לשקף לו ולתווך לו עניין היתרה וכיצד עדיף לנצלה."
תמי זבצקי, רכזת שירות וראש צוות, מחוז דרום

חשוב לזכור, שנוהל תאגידים משאיר מקום לשיקול הדעת המקצועי שלנו כנותני שירות אפוטרופסות.
בכל מקרה בו יש התלבטות או חשש שמסירת מידע עלולה לגרום לנזק, חשוב להתייעץ עם גורמי הטיפול, ראש הצוות ו/או הנהלת המחוז, ולנסות לגבש יחד פתרון מיטבי. וכמובן, לא לשכוח לתעד בנתיב את ההחלטה ואת השיקולים שהובילו אליה.

ביקורים וחברה

שגרת עדכונים הדדית בין רכזים ונציגים

עבודת צוות ושיתוף פעולה אפקטיבי בין הרכזים והנציגים היא ללא ספק אחד המפתחות החשובים להצלחה. במחוזות אנחנו רואים יום יום, את התוצאות של שיתופי הפעולה הללו.
בזכות הערנות והמסירות של הנציגים, בזכות העבודה המאומצת והמקצועית של הרכזים ובזכות קשר יומיומי רציף, ושגרת עדכונים, אנחנו מצליחים, במקרים רבים לתת למקבלי השירות שלנו, שירות איכותי ובזמן.

הנה כמה מהדברים שאתם כתבתם על שיתוף הפעולה בין הרכזים לנציגים:

"שגרת העבודה אצלנו מתנהלת בכך שראשית כל קיים אמון בין הרכז לנציג.
בכל בוקר, הודעת וואטסאפ של "בוקר טוב".
מגדירים גבולות גזרה מבחינת מה נדרש אישור רכז ומה באחריות הנציג.
מעבר לכך, מדברים כמעט בכל יום, זמין תמיד לכל שאלה של הנציג – הוא הקשר שלי בשטח ויכול לספק מידע / שירות מהיר ואמין."
שי שקד, רכז שירות מחוז ת"א

 "חשוב מאד לשתף את הנציג ולתת לו כמה שיותר רקע על האדם שאותו הוא מבקר. ניתן גם להציב יעדים/משימות שלעיתים רק באמצעות הנציג נצליח להשיג . לגבי ביקורים מומלץ לעשות גם ביקורי פתע…"
ירונה אריהן, סגנית מנהלת, מחוז ירושלים

"אני מעדכנת באופן שוטף את רכזי הטיפול מיידית באם אני מזהה שיש צורך דחוף בטיפול או התייחסות מיוחדת למקבל שירות. אני נמצאת בקשר מתמיד עם רכזי הטיפול והם מעדכנים אותי לגבי צרכיו ורצונותיו של מקבל השירות."
זוהר פוני, נציגה, מחוז ירושלים

"דוחות נציג חשובים אך אינם מייצרים קשר שוטף ועדכונים בזמן אמת. אני נוהגת לדבר טלפונית עם הנציגים המבקרים במסגרות שבטיפולי על בסיס קבוע , לעתים אף יומיומי. ישנם מקבלי שרות שהטיפול סביבם יותר אינטנסיבי ומעורבותו של הנציג רבה יותר וככל שהתקשורת עימם טובה ופתוחה יותר כך ניתן לקדם את הדברים הנדרשים לצורך הטיפול במקבלי השירות."
הילה בוגנה, רכזת שירות, מחוז צפון

אתם שאלתם: מדוע אין חובת ביקורים של נציג במקרים של אפוטרופוס רכוש?

חובת ביקורים אינה נדרשת במינוי אפוטרופוס לרכוש, משום שבמינוי מסוג זה, תחומי האחריות שלנו מוגבלים לנושאים כספיים ורכושיים בלבד. עקרונית, מינוי אפוטרופוס לרכוש ניתן כאשר ישנו גורם אחר המתמנה כאפוטרופוס לעניינים אישיים או כאשר אין צורך בכך, ומהות המינוי הינה דאגה לענייני הרכוש בלבד.

האופן בו רואה האפוטרופוס הכללי את חובתנו במינוי לענייני רכוש, בא לידי ביטוי בסל הטיפול (לענייני רכוש), שאינו מגדיר את נושא הביקורים והחברה כחלק מתפקידיו וסמכויותיו של האפוטרופוס.

כמו כן, גובה שכר הטרחה שאנחנו רשאים לגבות ממקבל שירות במינוי לרכוש בלבד, הינו כ- 40% מגובה שכר הטרחה המלא, ועלינו לבנות את סל השירותים הניתנים לאדם בהתאם.

עם זאת, נזכיר כי גם במינוי לרכוש בלבד, ישנה חובת ביקור רכז, אחת לשנה. וכמובן שבזמן ביקור שגרתי במוסד, אין כל מניעה לפגוש באותה הזדמנות, גם את מקבלי השירות שבמינוי רכוש, השוהים במוסד, ולהתעניין בשלומם.

מעקב שוטף והתייעצות עם גורמים מקצועיים

הצורך בביסוס הקשר הרציף וקבלת עדכונים מגורמי הטיפול ברור. עדכונים מגורמי טיפול ואנשים שנמצאים בקשר עם מקבלי השירות מאפשרים לנו לתת שירות איכותי ובזמן, ונחוצים לצורך המעקב השוטף אחר מצבם גם בזמן שאנחנו לא רואים אותם.

הנה כמה מהדוגמאות ששיתפתם:

"השבוע יצרה עמי קשר עו"ס בבית אבות וציינה שישנו מקבל שירות המבקש לצאת מהמסגרת ולשוב ולהתגורר בקהילה. מקבל השירות בן 99, צלול יחסית, פרופסור לקרימינולגיה אשר ראה ועבר רבות בחייו, שרת בצבא רוסיה בזמן השואה ותרם רבות במקצועו גם לאחר עליתו לישראל. עם קבלת הודעתה ניגשתי לבית האבות יחד עם העו"ס במחלקה לשירותים חברתיים והעו"ס בבית האבות, שוחחנו עם מקבל השירות אשר עמד על רצונו לעזוב את בית האבות ופירט היטב נימוקיו לכך, כתוצאה מהמפגש שונתה תוכנית הטיפול שלו ואנו במאמצים לאתר עבורו עובדת זרה ודירת מגורים.
חביבה מזור, רכזת שירות, מחוז דרום

"קיבלתי הודעה מהוסטל כי מקבל השרות היה מעורב באירוע בעל אופי מיני, והיה חשד כי חווה מעשה מיני ללא הסכמה מצדו. בעקבות המקרה, ובהתייעצות עם הגורמים המטפלים, מקבל השרות הופנה לטיפול פסיכולוגי מיני."
מרינה פולינובסקי, רכזת שירות, מחוז דרום

"עו"ס בקהילה סיפרה שלהתרשמותה חלה הדרדרות בכישורים הקוגניטיביים של מקבלת השירות. בעקבות כך הזמנתי אבחנה פסיכוגריאטרית שקבעה שהינה תשושת נפש. מקבלת השירות טופלה בהתאם לאבחנה העדכנית."
דוד טרכטמן, רכז שירות וראש צוות, מחוז תל אביב

אתם שאלתם: מה עושים כשאין שיתוף פעולה מצד הגורמים המטפלים, או במקרים בהם יש מחלוקות באשר לפתרון הנכון עבור מקבל השירות?

לא תמיד אנחנו זוכים לשיתוף פעולה מלא משותפינו. תיאום ציפיות מראש, ופניות יזומות לגורמים המטפלים דרך קבע, יכולים לסייע לביסוס מערכת יחסים הדדית של שיתוף פעולה, אך לצערנו יש מצבים בהם אנחנו עדיין נתקלים בקשיים. אז מה עושים?

ראשית חשוב לזכור, כי זהו תפקידנו כאפוטרופוס לדאוג לקדם ולהניע את הטיפול במקבל השירות.
בכל מקרה של התלבטות או קושי להשיג שיתוף פעולה, יש להתייעץ עם ראש הצוות או עם הנהלת המחוז.
במידת הצורך, על פי פרטי המקרה ועל פי שיקול הדעת של הנהלת המחוז, יוחלט אם לפנות להתייעצות עם הנהלת המרכז, האפוטרופוס הכללי או בית המשפט.

הרשמה לרשימת התפוצה לקבלת מידע עבור נכסים המוצעים למכירה