הזמנת שירותי בעלי מקצוע וחוות דעת מומחים

נוהל תאגידים, פרק שישי, סימן ח', סעיפים 44-48

בביתה של קלרה התקלקל המקרר, אנטולי צריך עזרה קבועה בניקיון הבית, אסתר רוצה שמישהו יבוא לסדר לה את הציפורניים פעם בחודש, וסלמן זקוק למיטה וארון חדשים.

כחלק מתפקידנו, כאפוטרופוס, עלינו לדאוג לסיפוק צרכיהם ורצונותיהם של מקבלי השירות שלנו, בהתאם ליכולתם הכלכלית, כפי שמצוין בסל הטיפול:  

"בנוסף לאמור, כאשר מדובר בחסוי בעל יכולת כלכלית המאפשרת זאת, יסופקו לחסוי שירותים ומוצרים נוספים לשיפור רווחתו, הכל בהתאם ליכולתו הכלכלית, תוך בחינת יכולותיו הפיזיות והנפשיות ומגבלותיו וכאשר האפוטרופוס סבור כי הדבר יהיה לטובת החסוי. לצורך כך יתייעץ האפוטרופוס גם עם נציגי המוסד בו מאושפז החסוי ובמידת הצורך – עם גורמים מקצועיים המעורבים בטיפול בחסוי."

מתוך סל טיפול – עניינים אישיים, עמוד 11

בהזמנת שירותים ומוצרים חשוב לזכור כי אנו עושים שימוש בכספו של האדם, ומחויבים לעשות זאת בשיקול דעת ובהתאם לרצונו ולצרכיו.
השירותים אותם אנו רשאים לממן מכספי מקבלי השירות, הינם כאלה שאינם נכללים בתחומי האחריות שלנו כאפוטרופוס, ואינם מסופקים לאדם על ידי המסגרת בו הוא שוהה או על ידי מוסדות המדינה. שירותים אלה הם למשל, טיפולים אלטרנטיביים וקוסמטיים, ליווי ביקורים וחברה (מעבר לנדרש מנציגי המרכז), השתתפות בחוגים, פעילויות פנאי ותרבות, דמי כיס נוספים, וכמובן רכישת ציוד ומוצרים לשיפור רווחתו של האדם, כגון מזגן, טלוויזיה, מחשב וכד'.

נוהל תאגידים מפרט את העקרונות על פיהם עלינו לפעול בבחירת אנשי המקצוע והזמנת השירותים עבור מקבלי השירות: 

סימן ח': הזמנת שירותי בעלי מקצוע וחוות דעת מומחים

  1. תאגיד יזמין שירותים של בעלי מקצוע וחוות דעת מקצועיות לפי הנדרש לצורך הטיפול באדם ובהתאם להוראות סימן זה, למעט שירותי עורך דין אשר יינתנו לאדם בהתאם להוראות סימן ט' שלהלן.

  2. בחירת בעל המקצוע שייתן שירות לאדם תיעשה בהתאם לרצונו של האדם, לעניין שלשמו נדרש השירות ועל סמך בדיקת מקצועיותו, ניסיונו ושכרו המבוקש, תוך התחשבות במצבו הכלכלי של האדם ובצרכיו.

  3. היה האדם זכאי לקבל את השירות לפי דין (במימון ציבורי), יפנה התאגיד לגורם הרלוונטי לשם קבלתו (קופת חולים לעניין פסיכולוג או רופא לדוגמה).
  4. התאגיד יפקח על פעולותיו של בעל המקצוע שמונה ואחר התקדמות הטיפול, ובמידת הצורך ידאג להחלפתו.

  5. שכר הטרחה ששולם לבעל המקצוע ינוכה מכספי האדם, ואולם התאגיד לא יוכל לנכות שכר הטרחה מכספי האדם אם ביצע פעולות שאינן חורגות מתפקידיו הרגילים של אפוטרופוס, כאמור בהסדר שכר טרחה לתאגידי אפוטרופסות.

בחירת נותני שירות

בבחירת בעלי מקצוע או ספקי שירותים, יש להקפיד לפעול בהתאם לעקרונות הבאים:

  1. הזמנת השירותים והמוצרים תבוצע בהתאם לרצונותיו ולצרכיו של מקבל השירות ובהתאם ליכולתו הכלכלית.
  2. ההתקשרות תבוצע אך ורק עם נותני שירות או ספקים המוציאים חשבוניות.
    מומלץ לבחור בנותני שירות מוכרים, ו/או בעלי תעודות / המלצות רלוונטיות.

חשוב: טרם קבלת החלטה על רכישת שירות או מוצר, יש לבדוק אם מקבל השירות זכאי למימון או סבסוד ממוסדות המדינה או קופות החולים.

תיעוד ומעקב

יש לנהל מעקב אחר הביצוע, ולוודא שהשירות ניתן לשביעות רצונו של מקבל השירות ובהתאם לצרכיו.

על גבי החשבונית יש לציין את סוג השירות ו/או המוצר שנרכש וכן את שם מקבל השירות עבורו נרכש השירות / מוצר.

את החשבוניות יש לסרוק למערכת נתיב ולצרף לבקשת התשלום כאסמכתא.

הצעות מחיר ואישורים

על פי נהלי המרכז אישור לרכישת מוצרים והתקשרויות עם נותני שירות יתבצע בהתאם למדרג האישורים המעודכן: 

הערה:

ישנם מצבים בהם לשיקול הדעת ולבחירה בנותן שירות מסוים, יש משקל ומשמעות עבור מקבל השירות, כמו למשל בבחירת רופא שיניים, או מלווה אישי. במקרים כאלה, אין צורך בהצעות מחיר, אך חשוב לתעד את שיקול הדעת ולהסביר מדוע נבחר נותן שירות זה על פני אחרים.

כמו כן, כאשר אנו מעבירים כסף למקבל השירות על מנת שיבצע את הרכישה בעצמו, ניתן להסתפק בתיעוד שיקול הדעת ולציין לאיזו מטרה נמסר הכסף למקבל השירות.

ענה/י על שאלה אחת (לפחות) מבין השאלות הבאות:

הרשמה לרשימת התפוצה לקבלת מידע עבור נכסים המוצעים למכירה

נשמח לקבל ממכם משוב על היחידה או באופן כללי על התכנית