מבוא לנוהל תאגידים וסלי הטיפול

נוהל תאגידים וסלי הטיפול גובשו על ידי האפוטרופוס הכללי בשיתוף משרד הרווחה והשירותים החברתיים, במטרה לקבוע קווים מנחים באשר לאופן ולדרך שבהם נדרש האפוטרופוס לפעול, לפרט את התפקידים והסמכויות שמעניק לו המינוי ולתת דגש על הדברים שיש לשים לב אליהם בעת ביצוע התפקיד.

למה חשוב להכיר את נוהל תאגידים ואת סלי הטיפול?

נוהל תאגידים וסלי הטיפול הם מסמכי יסוד, אשר ביחד עם חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות מתווים את הדרך ומכוונים אותנו בעבודתנו.

סלי הטיפול, מפרטים את התפקידים והסמכויות של אפוטרופוס, בהתאם לסוג המינוי ומקום השהות של האדם, וקובעים קווים מנחים באשר לאופן מילוי התפקיד.

נוהל תאגידים, נכתב וכוון במיוחד עבור אפוטרופוסים מקצועיים והוא כולל, בין השאר, הנחיות כלליות לתאגיד, כמו למשל, תפקידים, תקינה, ועקרונות להתנהלות המרכז כארגון, אך עיקרו הנחיות לפעולה, אשר מהן נגזרים כל תהליכי העבודה שלנו במרכז.

נוהל תאגידים וסלי הטיפול הם עבורנו "מדריך מקצועי", ומקומם על שולחן העבודה שלנו, דרך קבע.
גם אם אנחנו מקצוענים, ובעלי ניסיון רב שנים, חשוב מדי פעם לחזור אל הכתוב, ולוודא שאנחנו פועלים בהתאם להנחיות.
בדומה לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, נוהל תאגידים וסלי הטיפול מחייבים אותנו, ומהווים מקור ידע, עליו אנחנו יכולים להישען בעבודתנו. הם מייצרים שפה משותפת לכל שותפי התפקיד שלנו בתוך המרכז ומחוצה לו.

נוהל תאגידים וסלי הטיפול ככלי עזר, לתקשורת אפקטיבית עם שותפי התפקיד?

בפניה לשותפי התפקיד שלנו, בין אם מדובר בבקשה לקבלת מידע, התייעצות, או עדכון על החלטות שהתקבלו, חשוב לציין, על בסיס אילו סעיפים (בנוהל, בסל הטיפול, או בחוק) מבוססת הפניה שלנו.

ציון הסעיפים התומכים בבקשה שלנו, יכול לסייע לשותפי התפקיד להבין טוב יותר את הסיבה לפניה, ולשפר את הסיכויים למענה חיובי.

כמובן שלא כל פניה נשענת בהכרח על סעיף זה או אחר, אך שימוש בסעיפים הרלוונטיים, בפרט בפניות לאפוטרופוס הכללי או לבית המשפט, משדר מקצועיות ומאפשר לשותפי התפקיד שלנו לבחון את הפניה שלנו ברצינות הראויה.

קרא/י את שני הקטעים הקצרים הבאים:

מתוך סל הטיפול (רכוש ועניינים אישיים):
הנחיות כלליות – אופן מילוי התפקיד (עמ' 19-21)

מתוך נוהל תאגידים
פרק שני : מבוא וקווים מנחים למילוי תפקיד האפוטרופוס (עמ' 5-6)    

הערה: נזכיר כי אף שבסלי הטיפול עדיין נעשה שימוש במושג חסוי, אשר נמחק מהלקסיקון במסגרת תיקון 18, (בגלל הקונוטציה המצמצת שלו) רוח התיקון והגישה המשתפת משתקפת היטב בתוכן המסמכים.

גם כאן במרכז, אנו משתדלים להימנע מהשימוש במושג חסוי, ובמקומו אנו משתמשים במושג "מקבל שירות" או "אדם שמונה לו אפוטרופוס"

ענה/י על שאלה אחת (לפחות) מבין השאלות הבאות:

הרשמה לרשימת התפוצה לקבלת מידע עבור נכסים המוצעים למכירה

נשמח לקבל ממכם משוב על היחידה או באופן כללי על התכנית