מה למדנו על קבלת גמלה?

מינוי קבלת גמלה – אתגרים ומגבלות

מינוי קבלת גמלה מציב בפנינו אתגרים שונים מאלה שאנו מתמודדים עמם במינוי אפוטרופסות.

מצד אחד, אנו ממונים על הקצבה בלבד, ויש לנו פחות תחומי אחריות, אבל מצד שני, יש לנו גם פחות מידע ופחות כלים לעבוד איתם:
אין לנו גישה או מידע על חשבונות הבנק והכנסות אחרות, אין אפשרות לפנות לבית המשפט בבקשה למתן הוראות במקרה של מחלוקת, ואין לנו סמכות לבצע פעולות שאינן קשורות לאופן השימוש בכספי הגמלה.

זה יכול להיות מתסכל, כשאנחנו מזהים צורך ולא תמיד יכולים לפעול.

אבל חשוב לזכור, שמאחורי כל מינוי יש אדם שזכאי לקבל מאיתנו את השירות הטוב ביותר שאנחנו יכולים לתת, ועלינו לעשות את מירב המאמצים כדי לסייע לו, במסגרת מגבלות המינוי.

לפעמים הדבר יהיה כרוך בהכוונה בעידוד האדם לפעול בעצמו או  בהפעלתם של גורמי הטיפול.

עקרונות מפתח לגיבוש תכנית תקציבית למקבל גמלה

התכנית התקציבית היא המשימה המרכזית שלנו במינוי קבלת גמלה.
תכנית זו יכולה להיות פשוטה, לדוגמה, חלוקת הקצבה לארבע פעימות והעברתה לאדם, אם הוא מסוגל להתנהל עצמאית, או מורכבת יותר, למשל אם יש צורך לטפל בתשלומים, שכר דירה, או חובות, כל זאת כמובן בהתאם לסיכום עם האדם והגורמים המטפלים.

שאלנו אתכם אילו פעולות יש לנקוט כדי לגבש תכנית תקציבית לאדם במינוי קבלת גמלה. הנה כמה מהעקרונות שאתם מניתם:

להבין את הרקע למינוי

הסיבות למינוי יכולות להשפיע על אופן חלוקת הקצבה, דרך העברת הכספים ומינוי הנציג. לדוגמה, אם המינוי ניתן על רקע חשד לניצול, יהיה חשוב לשקול היטב למי מועבר הכסף ובאיזה אופן.

לערוך בירור צרכים מקיף

עלינו לוודא כי אנחנו מבינים היטב מהם הצרכים הבסיסיים של מקבל הגמלה. מהן ההוצאות השוטפות, וכיצד יש לשלם אותן.

את הבירור נערוך באמצעות שיחה עם האדם ועם הגורמים המטפלים המכירים אותו.

לשתף ולתאם ציפיות

חשוב להיפגש ולשוחח עם האדם ועם גורמי הטיפול. להסביר לאדם את משמעות המינוי, ולערוך תיאום ציפיות עמו ועם הגורמים המטפלים.
לשתף ולהתייעץ עמם בכל החלטה מהותית.

סיכום

מינוי קבלת גמלה הוא מינוי מאתגר ומורכב.

הליך המינוי לא נעשה דרך בית משפט, אין בחינה אמיתית של הצורך הכוללת כתיבת תסקיר, שמיעת רצון האדם ושקילת חלופות, והמינוי נעשה בצורה מנהלית על ידי ועדה של המוסד לביטוח לאומי.

קשה להתעלם מכך שיש במינוי מסוג זה פגיעה בזכויותיו הבסיסיות של האדם, וכי הוא מעמיד גם בפנינו, נותני השירות אתגרים ודילמות לא פשוטות.

אך בסופו של דבר עם כל הביקורת שיש לנו על ההליך ועל אופן השימוש בו, בקרב גורמי הטיפול, חשוב לזכור כי כתב ההקדש של המרכז מחייב אותנו, ואנחנו כאנשי מקצוע שואפים למלא את חובתנו להתמנות ולתת את השירות האיכותי ביותר שאנחנו יכולים לתת.

אתם שאלתם. אנחנו עונים!

כספי הגמלה, מיועדים לצרכים הבסיסיים של האדם. צרכים אלו הם מזון, קורת גג, לבוש ותרופות.

כמקבלי גמלה, עלינו לדאוג שכספי הגמלה, המופקדים בידנו, ישמשו למטרה זו, וההסכם קובע כי יש לעשות בהם שימוש על פי סדר העדיפויות המועיל ביותר לאדם.

כלומר, באחריותנו ובסמכותנו, לשלם לאדם, או במקרה הצורך לגורם שלישי עבור מוצרים בסיסיים, שכירות ואפילו חובות, כל עוד התכנית התקציבית מאפשרת, והדבר מוסכם ומתואם עם האדם ו/או עם הגורמים המטפלים.

אם לאדם נצברו כספים, שאינם נחוצים לצרכים הבסיסיים, כמו למשל במקרה שהתקבלו כספים רטרואקטיבית, או שנצברו סכומים שאינם משמשים את האדם לצרכיו הבסיסיים, עלינו ליזום בדיקה, בשיתוף עם האדם והגורמים המטפלים כמובן, ולבחון מה ניתן לעשות בכספים אלה כדי לשפר את איכות חייו.

מצב בו אין גורם טיפולי בתמונה הוא מצב לא תקין.
מינוי קבלת גמלה, אינו יכול להוות תחליף לטיפול שיקומי, רפואי, או נפשי, ומעורבותם של הגורמים הטיפוליים היא נחוצה והכרחית, וחשוב להתעקש ולא לוותר עליה.

אם יש קושי להשיג את שיתוף הפעולה של הגורמים הטיפוליים, יש לפנות למוסד לביטוח לאומי, למשרד הרווחה או לגורם הרלוונטי, ובתמיכתם לנסות להשיג את שיתוף הפעולה.

עם זאת, למרבה הצער, קורה שלמרות המאמצים אנחנו מוצאים את עצמנו לבד.

במקרים כאלה, ככל שמדובר בהחלטות הנוגעות לשימוש בכספי הגמלה לצרכים השוטפים והבסיסיים, נעשה זאת מתוך שיקול דעת ומקצועיות, תוך הקשבה לאדם ולצרכיו ובהתאם ליכולתו.

בנוגע להוצאות מיוחדות,  שאינן בסיסיות ושוטפות, החלטות יתבצעו רק באישור מנהלת המחוז  ותוך התייעצות עם מנכ"ל המרכז.

בעקרון כן, אנחנו יכולים לכוון ולעודד את הגורמים המטפלים לקדם הליך של מינוי אפוטרופסות במקרים בהם יש צורך במינוי כזה.

לצערנו, אנו נתקלים לא פעם במקרים בהם מערכות הרווחה והמסגרות לא בוחרות באפוטרופסות, גם כאשר זהו הפתרון המתאים לאדם. במקרים כאלה, ניתן בהחלט להפנות את תשומת ליבם למגבלות המינוי ולעובדה שאינו נותן מענה הולם לצורך, וזאת גם כאשר מדובר באנשים שהגמלה מביטוח לאומי היא כל הכנסתם. עם זאת, יודגש כי כל עוד לא בוצע הליך מינוי אפוטרופוס, אנו נמשיך לתת את השירות במסגרת מינוי קבלת הגמלה.

בשונה מאפוטרופסות, בתהליך מינוי קבלת גמלה, קולו של האדם לא נשמע בבית המשפט, וניתן פחות דגש על בחינת צרכיו ורצונותיו. למרבה הצער, עיקרון הצורך, עיקרון האמצעי הפחות מגביל, וערכי המצפן עליהם למדנו,  אינם חלק אינטגרלי מהליך המינוי הזה.

כדאי לדעת שעל פי ההחלטת הועדה הבין משרדית שהוקמה על ידי ממשלת ישראל בראשות עו"ס בוני גולדברג, על הרווחה לפעול לצמצום מינויי קבלת גמלה עבור אנשים בקהילה, העונים לקריטריונים של  פרופיל אפוטרופסות, ולקדם מינוי אפוטרופוס עבורם, אך יישום ההחלטה מתעכב, בין השאר בגלל העדר תקציב מדינה בשלוש השנים האחרונות.

אם אדם מעוניין לערער על קביעת המוסד לביטוח לאומי, או רוצה לבטל את המינוי, למשל במקרה שהשתקם ואינו זקוק עוד למינוי, הוא יכול לפנות למוסד לביטוח לאומי, לאגף הרלוונטי בהתאם לסוג הגמלה שהוא מקבל. הביטוח הלאומי יפנה אותו לוועדה רפואית שתבחן מחדש את המקרה.

אם הוא מעוניין לערער על החלטת הוועדה הרפואית, הוא יכול לפנות לבית הדין לעבודה, באזור מגוריו.

הרשמה לרשימת התפוצה לקבלת מידע עבור נכסים המוצעים למכירה