במשך מספר שבועות, עסקנו בהיבטים שונים של עבודתנו כנותני שירות, ובביטוי שלהם בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, אך כשליש ממקבלי השירות שלנו הם במינוי קבלת גמלה.
בשונה מאפוטרופוס, שחובותיו וסמכויותיו מעוגנות ומפורטות בהרחבה בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות ובסלי הטיפול, הסמכויות ותחומי האחריות של מקבל הגמלה לא הוסדרו בצורה מפורשת בחוק.
חוק המוסד לביטוח לאומי קובע כי במקרה שאדם הזכאי לגמלה אינו יכול לגבותה, רשאי המוסד לבחור גורם אחר שאליו תועבר הגמלה, וכן להגדיר את התנאים להעברת הגמלה, אך החוק אינו מפרט בנוגע לתנאים אלו, ואינו מגדיר את תחומי האחריות והסמכויות של מקבל הגמלה כלפי האדם שאת גמלתו הוא מקבל:
התנאים לפיהם נדרש המרכז לפעול כמקבל גמלה מפורטים בהסכם שנחתם בין המרכז והמוסד לביטוח לאומי בשנת 1995, ועודכן בשנת 2019, ובנהלים הפנימים של המרכז.
התמנות המרכז כמקבל גמלה נקבעה בכתב ההקדש כאחת ממטרותיו של המרכז:
"להתמנות ולכהן כמקבל גמלה עבור זכאי לגמלה מן המוסד לביטוח לאומי, ובכלל זה, לזכאי גמלה שאין אדם אחר, אשר יכול להתמנות להם כמקבל גמלה, כאמור בסעיף 304 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, וכל התקנות שהותקנו מכוחו, או חוקים ותקנות שיבואו במקומם, לטפל ולפעול עבור הזכאי לגמלה בהתאם להוראות המוסד לביטוח לאומי, כפי שתהיינה מזמן לזמן."
[סעיף 6(ב) לכתב ההקדש]
המרכז הוקם כדי לשרת את אלו הזקוקים להגנה ולעזרה במימוש זכויותיהם הבסיסיות ביותר, ובכלל זה, גם אלו הזכאים לגמלת ביטוח לאומי וזקוקים לסיוע בניהול הקצבה. זוהי משימתנו ושליחותנו החברתית.
חשוב לציין, כי אף שמינוי קבלת גמלה הינו מינוי מצומצם בהשוואה למינוי אפוטרופסות לענייני רכוש, ובוודאי בהשוואה למינוי אפוטרופסות לעניינים אישיים, מדובר בשירות חיוני ומשמעותי עבור האנשים הזקוקים לו. בין אם מדובר בקשיש החי בגפו בקהילה וחשוף לסכנת ניצול, או במתמודדת נפש המתגוררת בהוסטל ומחכה בקוצר רוח לדמי הכיס השבועיים שלה,
מקבלי השירות במינוי קבלת גמלה, זכאים למלוא תשומת הלב שלנו כנותני שירות, ואנו מחויבים כלפיהם.
בהמשך הלימוד, נרחיב אודות תחומי האחריות והסמכות שלנו במינוי קבלת גמלה, כפי שהם מפורטים בהסכם של המרכז עם המוסד לביטוח לאומי.