בסיום תפקידנו כאפוטרופוס פוקעת סמכותנו לפעול בכל ענייניו האדם באופן מידי, אולם במקרה של פטירת האדם, מתיר לנו החוק להמשיך ולפעול בענייניו הרכושיים של האדם, ולמשך תקופה מוגבלת של 90 יום, וזאת על מנת לאפשר השלמת הפעולות הנדרשות, כגון סידורי קבורה, כיסוי חובות ותשלום על שירותים שוטפים שניתנו בתקופת המינוי וכד'.
63. (א) בהתפטרותו ובפיטוריו של האפוטרופוס ובפקיעת האפוטרופסות חייב האפוטרופוס – ובמותו חייבים יורשיו – למסור לאדם שמונה לו אפוטרופוס או למי שקבע בית המשפט את נכסי האדם שמונה לו אפוטרופוס הנמצאים בידו או בפיקוחו, ואת המסמכים הנוגעים לנכסים אלה.
(ב) על אף פקיעת האפוטרופסות, יהיה אפוטרופוס לענייני רכוש מוסמך, כל עוד אין גורם אחר שהוסמך כדין לטפל באותם עניינים ולמשך תקופה שלא תעלה על 90 ימים, אף בלא פנייה לבית המשפט לנקוט פעולות אלה:
(1) לשלם מכספי האדם תשלומים שוטפים בעבור שירותים שניתנו לו או הקשורים ברכושו בתקופת האפוטרופסות;
(2) לגבות מכספי האדם את שכר הטרחה שהוא זכאי לו;
(3) לשלם מכספי האדם הוצאות סבירות לקבורה ואבלות; הוצאות כאמור ישולמו לפי המקובל בנסיבות העניין או בהתאם להנחיות שנתן בעניין האדם;
(4) לנהל נכס מושכר של האדם או עסק הדורש ניהול שוטף.
(ג) התעורר צורך בביצוע פעולות החורגות מהאמור בסעיף קטן (ב) לשם שמירת טובת האדם או רכושו, ובנסיבות מיוחדות – לשם מניעת נזק לעיזבונו, בית המשפט רשאי להורות שהאפוטרופוס לענייני רכוש יהיה חייב ומוסמך לבצען, והכול בהתאם להוראות ולתקופה שיקבע.
על פי סעיף 63 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, על אף פקיעת הסמכות, כל עוד אין גורם אחר שהוסמך לטפל בהם במקומו ולמשך תקופה שלא תעלה על 90 יום, אנו רשאים לטפל בעניינים הבאים:
במקרה שיש צורך בפעולות נוספות מעבר לאלו שמציין החוק, או בהמשך הטיפול מעבר לתקופה של 90 יום, כמו למשל צורך בהשלמת פעולה משפטית כגון מכירת נכס ניתן לפנות לבית המשפט לקבלת אישור.
כל הפעולות לסגירת התיק, אותן יש לבצע בסמוך לסיום המינוי מפורטות בהרחבה בנוהל תאגידים ובנוהל פקיעת סמכות.