לאחר שלושה שבועות (ועוד קצת) של למידה, צריך לומר ש…
עשיתם דרך מרשימה!
ומגיע לכם Like ענק על הלמידה המשמעותית ועל ההתמדה
אז מה למדנו?
בשבוע שחלף, הכרנו את העקרונות שמתווה החוק לקבלת החלטות ולמדנו על החשיבות של שמיעת רצון האדם ושיתופו.
למדנו על החשיבות של תיעוד ושמירת מסמכים, לא רק כמענה לדרישות החוק, אלא גם ככלי עבודה בסיסי שמסייע לנו בעבודתנו,
וגילינו מה קורה כאשר מתעורר הצורך להשתחרר ממינוי קיים, אם זה בגלל שאנחנו חושבים שמקבל השירות אינו זקוק עוד לאפוטרופוס,
או בגלל שישנן סיבות שמונעות מאיתנו למלא את תפקידנו.
למי שלא הספיק/ה וגם למי שרוצה לקרוא שוב:
ניתן להגיע לכל יחידות הלימוד הקודמות בלחיצה על לחצן על מאגר היחידות המופיע בכל יחידה.
שמיעת רצון האדם ועקרונות לקבלת החלטות
סעיפים 67 ו ו- 67 ז
מקבל שירות שסבל מסרטן והיה צריך לבצע ניתוח מציל חיים. מקבל השירות סירב לעשות הניתוח בטענה כי מוכן לקבל את המוות, טען שהוא ממילא מבוגר ומותו קרב כך או כך, הוא סירב לניתוח בתוקף. פנינו לבית המשפט כיוון שההמלצה הרפואית קבעה חד משמעית כי ניתוח עלול להציל ולהאריך חייו. כל ניסיונותינו לשכנע ולהסביר למקבל השירות החשיבות והנחיצות בביצוע ההליך עלו בתוהו, ערבנו גם את ביתו אשר הגיעה במיוחד מחו"ל וגם היא סברה כי טובתו של אביה לעשות הניתוח. לאור האמור פנינו לבית המשפט בבקשה למתן הוראות , מקבל השירות זומן לדיון ושם התרצה והסכים לבצע הניתוח. אציין כי לאחר הניתוח מקבל השירות חי עוד מס' שנים והלך לעולמו לא מזמן.
חביבה מזור, רכזת שירות, מחוז דרום
רצונו של האדם הוא כבודו. אנחנו מחויבים לפעול בהתאם לעקרון זה.
רק במקרים מאוד מסוימים נפעל שלא בהתאם לרצונו של האדם וזאת לאחר פניה לבית משפט בבקשה למתן הוראות וקבלת הבקשה מבית המשפט.
אוריאל לדרברג, מנכ"ל
כמה חשוב לשמוע את האדם ולשתף אותתו עד כמה שאפשר בהחלטות שנוגעות אליו. כאן במרכז שמים דגש רב על העניין של טובת האדם ורצונותיו וגם בעניין של מחלוקת להגיע לעמק השווה ולראות את כל הצדדים מעשית זה דורש המון משאבים וזמן ולבסוף שמשיגים תוצאה טובה זה ממריץ ונותן את ההרגשה הטובה להמשיך עוד באחריות ובמקצועיות.
ברוריה חיימי, מנהלת חשבונות, מטה והנהלה
מקבל שירות צעיר, בן 46, לוקה בנפשו ומקבל שירותי סל שיקום. מקבל השירות פנה אלינו ועדכן כי הוא מעוניין להוציא רישיון נהיגה, זה החלום שלו. הוא אף הגיש באופן עצמאי בקשה מקוונת להוצאת רישיון במשרד הרישוי. איננו יודעים מה הוא הצהיר בהצהרת הבריאות שלו, אך הוא קיבל ממשרד הרישוי את האישור. בשיחתי עמו ביקשתי לדעת אם הפסיכיאטר המטפל שלו מודע לרצונו, מקבל השירות כעס וצעק עליי שהוא אינו מעוניין שאערב את הפסיכיאטר וביקש שאזמין לו כסף לבחינת התיאוריה.
בהתייעצות עם היועמ"ש, ייעצו לנו לנסות לדבר עם מקבל השירות פעם נוספת, אם הוא יעמוד על סירובו שנפנה לפסיכיאטר, ניאלץ לפנות לביהמ"ש. בשיחה נוספת עם מקבל השירות בשיתוף צוות הדיור המוגן שמלווה אותו, ולאחר שהסברנו לו שאנחנו לא רוצים לפגוע בחלומו, הסכים מקבל השירות שנפנה לפסיכיאטר שלו ואף שיתף שהוא יידע אותו בעצמו.
הפסיכיאטר אמר, כי כל אדם רשאי להגיש בקשה להוצאת רישיון, ככל שהוא יעבור את מבחן התיאוריה ואת מבחן הנהיגה, זכותו להיות בעל רישיון נהיגה כמו כולם. כך למעשה מצד אחד לא עצרנו או פגענו בתהליך שהחל מקבל השירות בדרך לחלום שלו, מצד שני אנו מבינים כי יש גורמים בתהליך שאמונים על קבלת ההחלטה אם מקבל השירות יוכל או לא יוכל לקבל הרישיון בסופו של דבר, כמו כן וכאמור נמנענו לבסוף מהגשת בקשה למתן הוראות.
תמי זבצקי, רכזת שירות וראש צוות, מחוז דרום
תיעוד ושמירת מסמכים
סעיף 67ח.
בשבוע שעבר צלצלו אלי ממשרד מבקר המדינה אודות תלונה דחופה בתיק קבלת גמלה חדש. עיון בכרטיס מקבל השירות בנתיב, אפשר לי מענה והתייחסות מלאה ומדויקת, בזכות תיעוד מדוקדק של רכזת הטיפול בקבצים ובמעקב טיפול. היכולת להשיב בזמן אמת ובמדויק הרשימו מאוד את העו"ד הפונה ממשרד המבקר והבנתו את המרכז, מקצועיותו ומקצועיות עובדיו.
הרכזת (רכזת חדשה!) צוינה לשבח בפני מנהליה בשל כך.
רחל רחימפור, מנהלת השירות, מטה והנהלה
כאשר מצורף לבקשות תשלום תיעוד של אסמכתאות המסבירות ומגבות את התשלום, אני יכולה לאשר תשלומים ללא עיכובים מיותרים.
מזל ממן, מנהלת חשבונות ראשית, מטה והנהלה
למקבלת שרות היו חובות לעיריה, עוד מלפני המינוי שלנו. במשך השנים פעלנו להסדרת החוב ולא קיבלנו מענה הולם מהעיריה לפניות שלנו. הגשנו בקשה לפשיטת רגל באמצעות הסיוע המשפטי. כונס הנכסים הרשמי ביקש לדעת, איך קרה שנוצרו חובות על שם מקבל השרות בתקופת המינוי. בזכות התיעוד האיכותי שרכזות הנכסים שמרו בתיקים במשך השנים הצלחתי להסביר שהחובות היו מלפני המינוי, ושנעשו ניסיונות רבים להסדיר אותם. בית המשפט קיבל את ההסבר שלנו ומקבלת השרות קיבלה הפטר.
מרינה פולינובסקי, רכזת שירות, מחוז צפון
במחוז ת"א, לאחרונה עברנו רענון ארגוני בו תיקים עברו בין רכזים עפ"י אזור גיאוגרפי.
נושא התיעוד היה ועדיין קריטי במהלך כזה שכן מתקבלת כמות גדולה של תיקים "חדשים" ותיעוד השיחות והמסמכים הינם מורי הדרך בטיפול במקבלי השירות.
שי שקד, רכז שירות, מחוז ת"א
מקבלת שירות בקהילה שרצתה להשתלב בהוסטל אך מפאת גילה לא קיבלה אישור מסל שיקום והתבקשנו לאתר פתרונות בקהילה, מקה"ש עשתה ניסיון במרכז יום שלא צלח והמשיכה לעמוד על רצונה בהוסטל. לאחר פגישות ותיעוד הרצון וכן התיעוד של המאמצים לאתר פתרונות בקהילה חזרנו בבקשה נוספת לסל שיקום שלבסוף אושרה.
אילנה זינצ'ין, רכזת שירות, מחוז דרום
מהות התפקיד שלי זה עיסוק בפיננסים.
מקפידה מאד על תיעוד של כל מסמך ומסמך לעתים בכמה מקומות על מנת להקל על עבודתם של רכזי טיפול ולהנגיש להם את המידע בצורה משמעותית. לא פעם נזקקים אנחנו להשלמת מסמכים לפרטה, התעוד המיטבי עוזר לעשות זאת בקלות.
אינה שיינצביט-שבתאי, רכזת נכסים פיננסיים, מחוז ירושלים
תיעוד איכותי של קודמתי בתפקיד או של כוננית מקל את המשך הטיפול בתיק. לדוגמא: מקב"שת הלינה על רטיבות ועובש בקירות הבית, בית בשכירות סוציאלית ששייך לחברה משכנת. רכז הנכסים אשר ביקר בביתה בעקבות התלונות ביחד עם מומחה, תיעד במעקב הטיפול את תרשומת הביקור ואף צירף תמונות. את התרשמותו עם התמונות העברתי לחברה המשכנת ועל מנת שיטפלו בבעיה.
גלית אסל, רכזת שירות מחוז דרום